Submitted on: zondag, 2 juni 2024, Auteur Rike Hesselink
Tegen de kale muur is een rek van bamboestokken gemaakt zodat de klimrozen kunnen klimmen. Kletterrose staat op het label van een van de nieuwe rozen.
Klettern, klimmen en klauteren… Ik vertel aan de kleine man dat de rozen een klimrek gekregen hebben.
Hij kijkt me aan en zegt: ‘Hoe kan dat nou? Ze hebben geen handen…’ ‘Ze groeien en dan hebben ze geen handen nodig. Ze klimmen vanzelf in het rek’, zeg ik. Toen was het goed.
Submitted on: zondag, 5 mei 2024, Auteur Rike Hesselink
Heel vroeger gingen kinderschoenen dicht met een bandje en een knoopje. Later kregen ze een drukknoopje. Daarna kwamen veters, die je moest leren strikken.
Tijden veranderen: er zijn inmiddels schoenen met klittenband. Motorisch een stuk eenvoudiger, zeker voor kinderen die op een zekere leeftijd alles zelf willen doen.
Er zijn ook schoenen met veters en daarnaast een ritsje. De veters zijn voor de sier, dat ritsje is praktischer. Niet alleen kinderschoenen hebben dat: de snelheid en efficiency van deze tijd zit vandaag de dag in schoenen voor alle leeftijden…
Submitted on: donderdag, 18 april 2024, Auteur Rike Hesselink
Door een fractuur niet uit de voeten kunnen en toch op reis gaan?
Ja, dat kan! Want met het nieuwe Grote Bosatlas Puzzelboek ga je de wereld rond in 30 treinreizen.
Geen gedoe van haal ik mijn trein of lukt het met de aansluiting? Rijdt die trein nog wel? Of waar koop ik een ticket? Thuis op reis gaan geeft nooit stress. Zo puzzel ik nu door de wereld.
Submitted on: maandag, 1 april 2024, Auteur Rike Hesselink
De restaurantscènes van il commissario Montelbano geven een mooie blik op de Italiaanse keuken.
Daarbij komen alle Siciliaanse pasta-etiquettes langs. Penne prik je met je vork. Bij spaghetti zet je je vork rechtop in de spaghetti, waarbij je met duim en wijsvinger een draaiende beweging van je af maakt en je middenvinger steun biedt. Vervolgens breng je een mooi gedraaid hapje naar je mond.
Spaghetti mag je NOOIT snijden. Hoogstens draai je met je vork een beetje spaghetti in een lepel, als het volgens bovenstaande methode nog niet lukt…